Sov Gott Santos!

Vår älskade Santos har fått somna in... Han har varit med i hela Chanel´s liv, i hela mitt liv, i hela Philip´s liv och i större delen av Alexandras liv och i 15 år 7 månader och 24 dagar av matte och husses liv...det är en lååång tid för att vara en fyrbent vän.

 

Vår veterinär som kännt Santos sen den första valpvaccinationen var den som även fick avsluta hans liv. Hon har aldrig under alla år mött en golden som blivit så gammal som Santos.

 

Hans hjärta var fortfarande hur friskt som helst, men det var bakbenen som inte längre hängde med. Muskler och nerver var slut, det blir som förlamning , men ingen värk. Han var klar i huvudet och ville gå, men nerverna kopplade inte det hjärnan ville...

 

Från att ha varit mycket pigg för sin ålder gick det mycket snabbt i slutet. De sista två dygnen la kroppen av och blicken blev tom och livsgnistan försvann. Sin sista dag i livet var en fin dag fylld av solsken. Santos ställde sig redan tidigt på morgonen vid ytterdörren. Vi bar ner honom för trappen och han gick direkt och la sig på sin favoritplats på gräsmattan. Där låg han hela dagen och blev ompysslad, kramad och pussad av oss alla i familjen. Han var så lugn, nöjd och rofylld, och det var precis som att han ville visa oss att "nu är det dags, nu vill jag få ro"...

 

Väääärldens snällaste, raraste, omtänksammaste hund finns ej längre hos oss, och saknaden är enorm och tårarna slutar inte rinna på de tvåbentas kinder...

 

När sorgen har lagt sig kan iallafall tvåbeningarna trösta sig med att Santos har haft ett helt fantastiskt långt, friskt liv och har de sista 6 åren aldrig haft ett koppel på sig, utan fått vandra fritt i sin takt där han velat gå. Inte så konstigt att man då tappar livsgnistan, när man inte längre kan gå och röra sig som man vill...

 

Sov Gott käre trygge storebror...

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Marita » Sov Gott!:  ”Nej livet blir aldrig mer detsamma när dom måste lämna oss våra älskade vänner.M..”

  • Marita » En plats i solen!:  ”Finaste Guccan♥♥♥ klart du ska ha bästa platsen i solen.. Kram♥”

  • Marita » Tomtenisse!:  ”Oj,oj en sån liten goding ni har skaffat, han är ju otroligt söt. Det ska bli ro..”

  • Kristina » Winston:  ”Fine lille Winston så mysigt att få träffa dig och hela din nya familj idag! ”

  • Annette Nilsson » Finns det hjärterum...:  ”Ser verkligen skönt ut! Vi har precis sålt våran husvagn som dom hämtar nästa he..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln