Rör inte mina öron!

Är det något jag verkligen HATAR så är det rengöring av mina öron!!!
Detta vet naturligtvis matte efter alla våra år tillsammans, så hon rör ALDRIG mina öron OM det inte är absoluuuut nödvändigt!!!

Tyvärr är jag ju typen som lätt drar på mig svampinfektioner i öronen, vilket innebär att viss rengöring tyvärr krävs!!!  Matte har lärt sig att utföra den på "vårt vis", d.v.s inte så hemsk som veterinärerna föreskriver!

Enl. vet. ska man ju liksom hälla ner medlet i öronen och sen gnugga örat/öronlappen för att rengöra ordentligt och lösa upp smuts! Säkert superbra, men inte för mig! JAG bara klarar INTE att något hälls/droppas försiktigt i mina öron!!!! Jag skakar då sönder öronen helt blodiga!!! INTE alls kul, för varken matte eller mig!

Vi har funnit en gyllene medelväg, som iallafalll än så länge har funkat och varit tillräcklig för mina problem....

Nämligen att matte dränker en bomullspad i medlet, tar den runt sitt finger och försöker göra rent så gått det går på detta vis istället! Detta sätt gör kanske inte lika rent, MEn jag slipper ju iallafall att  slå mina öron alldeles sönder och  blodiga, vilket INTE är varken kul eller skönt eller snyggt kan jag lova!!!

Veterinärer vet väl ofta bäst, MEN när det kommer till kritan så känner ju våra mattar och hussar oss bäst och vad som passar oss! Preciiiiiis som mammor och pappor till tvåbeningar känner sina ungar bäst!

Det är ju ett antal gånger en veterinär har gett råd som gör mer skada en nytta tyvärr... och så är det tyvärr med de tvåbentas läkare också hälsar matte!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Marita » Sov Gott!:  ”Nej livet blir aldrig mer detsamma när dom måste lämna oss våra älskade vänner.M..”

  • Marita » En plats i solen!:  ”Finaste Guccan♥♥♥ klart du ska ha bästa platsen i solen.. Kram♥”

  • Marita » Tomtenisse!:  ”Oj,oj en sån liten goding ni har skaffat, han är ju otroligt söt. Det ska bli ro..”

  • Kristina » Winston:  ”Fine lille Winston så mysigt att få träffa dig och hela din nya familj idag! ”

  • Annette Nilsson » Finns det hjärterum...:  ”Ser verkligen skönt ut! Vi har precis sålt våran husvagn som dom hämtar nästa he..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln