Berikning!

Matte har varit på en föreläsning med David Selin angående berikning. Berikning innebär mycket kortfattat att hjälpa hunden få utlopp för sina medfödda beteenden.

Vi har jaktbeteenden, samarbetsbeteenden, revirbeteenden, familjebeteenden och ätbeteenden.

I denna film HÄR ska vi visa ett exempel gällande ätbeteende. Vi behöver tugga, svälja, söka föda och undersöka om något går att äta.

Här testar vi det sistnämnda, om något går att äta. David gav som exempel att blanda i diverse saker i maten för att hunden ska få undersöka. Matte hade i vanligt torrfoder, färskfoderköttbullar, tomat, gurka äpple, ägg, knäcke, ost, skinka och popcorn.

Tror ni något blev kvar???

Ja jag var på god väg att allt skulle slinka i, MEN tomaten blev kvar! Matte testade flera gånger och samma resultat varje gång. INGA TOMATER! Tyson däremot lämnade all frukt och grönt, d.v.s. både gurka, äpple och tomat.

Det intressanta var enligt matte att vi slog ner på tempot båda två när vi var tvungna att undersöka vad det var i skålen. Jag slänger ju normalt sätt i mig maten så fort att jag knappt hinner svälja och hinner definitivt inte känna vad det smakar!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marita » Sov Gott!:  ”Nej livet blir aldrig mer detsamma när dom måste lämna oss våra älskade vänner.M..”

  • Marita » En plats i solen!:  ”Finaste Guccan♥♥♥ klart du ska ha bästa platsen i solen.. Kram♥”

  • Marita » Tomtenisse!:  ”Oj,oj en sån liten goding ni har skaffat, han är ju otroligt söt. Det ska bli ro..”

  • Kristina » Winston:  ”Fine lille Winston så mysigt att få träffa dig och hela din nya familj idag! ”

  • Annette Nilsson » Finns det hjärterum...:  ”Ser verkligen skönt ut! Vi har precis sålt våran husvagn som dom hämtar nästa he..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln