Berikning 170308

Matte har varit på en föreläsning med David Selin angående berikning. Berikning innebär mycket kortfattat att hjälpa hunden få utlopp för sina medfödda beteenden.

De har jaktbeteenden, samarbetsbeteenden, revirbeteenden, familjebeteenden och ätbettenden.

I denna film ska vi visa ett exempel gällande ätbeteende. Hunden behöver tugga, svälja, söka föda och undersöka om något går att äta.

Här testar vi det sistnämnda, om något går att äta. David gav som exempel att blanda i diverse saker i maten för att hunden ska få undersöka. Jag hade i vanligt torrfoder, färskfoderköttbullar, tomat, gurka äpple, ägg, knäcke, ost, skinka och popcorn.

Tror ni något blev kvar???

Ja Guccan var på god väg att allt skulle slinka i, MEN tomaten blev kvar! Jag testade flera gånger och samma resultat varje gång. Tyson däremot lämnade all frukt och grönt, d.v.s. både gurka, äpple och tomat.

Det intressanta var att de slog ner på tempot båda två när de var tvungna att undersöka vad det var i skålen. Gucci slänger normalt i sig maten så fort att hon knappt hinner svälja.

Nedan ser ni två filmklipp, delade upp Tysons slut då han äter mycket långsammare än Gucci och det annars blev så lååång film...