Öland runt juli 2011

Vi har tillbringat några semesterdagar med husbilen på Öland. Denna gång tog vi verkligen tillfället i akt och utforska hela ön uppifrån och ner. Vi började med att tillbringa en dag vid Ölands Djurpark. Denna upplevelse var det blandade åsikter om. Matte och husse var väl måttligt roade efter att ha varit här ett antal gånger innan, men vad gör man inte för sina "barn", dvs Phille , Gucci och Chanel i detta fall, som var de som var med. Bland dessa barn så hade väl Phille klockrent roligast iallfall! Chanel som tycker att hästar är läskiga fick sig väl sitt livs chock när hon hamnade på en yta FULL av alla möjliga konstiga djur! Det kan hända att ett och annat djur fick sig en  utskällning av den lilla damen!

Gucci däremot gick omkring och vaggade som ett riktigt lejon och såg mest lömsk och hungrig ut. Matte och husse skulle kunna sätta ett par spänn  på att hon skulle mer än gärna ta sig en tur runt där LÖS!!!

 

Efter denna mentalt påfrestande dag för oss båda damer drog vi vidare till Borgholm. Trötta som f*n landade vi på en camping bland massor av människor! Jaaa gott folk, det är inte preciiiis någon STOOOOR yta man har att röra sig på , när det gäller camping. Tror faktiskt varken att någon av oss tre tjejjer, dvs matte Gucci, Chanel är ämnade för camping! Jag menar HUUUUUR piiiinsamt är det inte att se matte när hon bara ska gå och duscha???? Alla andra tjejjer har typ en liten plastpåse med sig med schampo och ombyte, men INTE vår matte! NÄÄÄÄ, hon har allra största sortens beautybox med sig ( allmänt kallad resväska!!!) PLUS kasse med kläder, handduk m.m!   Alla som ser henne gå in med denna stora beautybox måste ju tro att hon MINST ska göra en ansiktslyftning där inne!   Men nääärå, det är bara hennes vanliga krämer och grejjer därii! Ni hajjar nu va att hon är mer än hotellbrud ( Helst svit!!!) än campingbrud????

 

Vi tog oss även en liten "krogkväll" här i Borgholm. Jajaa, vi dogs fick giiivetvis följa med, annars hade det inte inköpts en endaste centiliter öl eller cider såklart! Vakterna vid stället tyckte att vi var riktigt schyssta dogs och matte och husse sög ju i sig av berömmet och köpte en öl till!

 

Trots att matte helst skulle bo på hotell, så tycker hon det är värt att campa, först och främst för Philles skull som älskar detta! I andra hand tycker hon det är kanonbra träning för oss dogs! Vi som bor på vischan är ju definitivt inte vana att ha folk precis runt knuten! Jaaa, inte ens runt knuten när det gäller camping, för folk som campar är ju sååå vansinnigt pratglada så de står ju mest på alla andras små utrymmen ocn snackar!

 

Nää, efter att ha campat i Borgholm fick vi nog med att vara sociala och drog så långt upp norr man bara kunde på Öland. Där fricampade vi och hade det riktigt najs. Phille fiskade, vi grillade och åt och hade mysigt.

 

Morgonen därpå så åkte vi hela vägen från norr längs ner till söder. Nu är ju inte Öland så stort, så det tar ju inte så lång tid. Vi stannade iallafall till vid Långe Jan vid Öland södra udde, och vi hade nu åkt hela vägen från norr till söder. Sååå många fina ställen att se och njuta av under resans gång. Vi stannade även till vid någon av alla hamnar och grillade korv till lunch. Tjejjerna fick sträcka på benen och kissa av sig en liten" I was here hälsning"

 

Man kan ju tycka att det inte borde vara så jobbigt att åka på campingsemester, men då kan vi tala om för er.... ATT DET ÄR DET! Man blir mentalt helt slut av alla intryck och vi ska nu njuta lite av lugnet här hemma!

 

Nedan kan ni se några bilder!

 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.