Sommarsemester i fjällen!

Japp som sagt, i år gick semesterresan med husbilen till fjällen, Stöten närmare bestämt.

Vi har pratat om det i flera år, att det vore roligt att se Sälen under annan säsong än under vintern.

Vi har ju under många år åkt till Västervik och Öland, för det ligger ju nära och är smidigt att åka till. Men huuuuuuuuuur kul tycker vi dogs egentligen det är att sitta kopplade på en camping med femhundrafemtioelva människor preciiiiiiis bredvid oss liksom????????

Nääää, typ helt ointressant! Likadant har ju matte tyckt som ska sitta där med kopplena virade runt handlederna p.g.a att det dessutom bara kryllar av dogs på campingarna!!!

Japp, tydligen är camping värsta hundsemestern!!!

Nu ska man väl i och för sig se det som positivt, att många hundägare tar sitt förnuft till fånga och tar med sin älskade vän på semestern, istället för att lämna bort den nånstans för att de tvåbenta ska åka iväg själva.

Nåväl, husbilen packades full som en kastrull och resan påbörjades under tårar... Vi åkte nämligen iväg samma kväll som Santos fick somna in... Vi valde att göra så för att försöka komma på lite andra tankar... Men det lyckades vi naturligtvis inte så bra med, det går ju naturligtvis inte att sluta att tänka på att en sååå go vän har lämnat oss....

JAG för min del, gick bak i husbilen direkt vi var framme och bäddade ner mig i sorgens tecken...

Efter att ha fått sova ut en natt och vakna upp, så såg jag ju med egna ögon att det var ju vackert här i fjällen må jag säga! Matte och husse hade hittat ett riktigt schysst ställe utmed Görälven uppe vid Stöten.

Vi dogs tyckte det var HEEEELT perfekt! Värsta schyssta naturen och en massa najsa prommisar!

Vi åkte ju naturligvis FÖRST & FRÄMST hit för storfiskaren Philip Olofssons skull! Han ääääälskar nämligen att fiska och hade bara önskat sig fiskegrejjer typ av hela släkten inför denna resa!

Vad tror ni händer????..............???

Jaaa....typ INGENTING!!!!

Vi var tydligen där helt fel period, och i helt fel väder! Vattnet var alldeles för högt i älven och t.o.m fiskeguiderna som fanns där fick inte ETT enda NAPP!!!

Vi hade det bra ändå och åkte en dag över till Trysil och kikade runt lite. Åååh, snacka om att det är dyrt i Norge! Vi hämtade varsin pizza för att äta i husbilen och en läsk och det kostade typ 600 spänn! Då ska ni dessutom veta att pizzorna var mindre än en barnpizza i Sverige!!!

Men vad gör väl det! Vi hade ju semester och pizzan var ju god!!!

Efter att ha haft ett par mysiga grillkvällar vid Görälven letade husse upp ett fiskeställe närmare hem, Hökensås fiskecamp, bara ett par mil utanför Jönköping.

Vi tänkte att detta kunde bli ett bra delmål på vägen hem, dels för att Phille skulle få napp och framförallt för att Chanel denna resa återigen har varit alldeles orolig/nervig. Hon har inte spytt eller blivit lös i magen, men vääääldigt skakig /orolig. Hon blev likadan förra året när vi åkte i husbilen, men blev sen något bättre...men nu var det värre än någonsin igen!

Vi har ringt och kollat med veterinär och ska prova några olika receptfria medel först, annars får vi boka ett veterinärbesök för "starkare grejjer" OM vi över huvudtaget ska åka mer husbil med

henne....

Suck säger matte och husse, suuupertrist att hon blir sån i husbilen...

JAG bryr mig ju INTE för fem öre och kan åka på de värsta vägarna ever utan att bry mig!!!

Jaja, bara att inse att syrran och jag är olika, jag är naturligtvis en lättare hund att ha med sig överallt i olika miljöer, men vi är lika älskade ändå båda två, naturligtvis!

Väl framme vid denna håla Hökensås..... var nog bara Phille glad...Riktigt trist campingställe och ösregnet gjorde det ju inte bättre!!! Vi fick riktigt ååååla oss fram på de smalaste sämsta vägarna ever, och var ganska säkra på att vi aldrig skulle komma därifrån när vi väl befann oss vid gölen allra allra längst bort.Jag vill INTE ens nämna alla fula ord som skedde i denna husbil då!! Varför hade vi hamnat på denna jädrans plats var vi enigt frågande om ??? Vi trodde dessutom inte att vi skulle komma loss från denna lervälling...

 

Som TUUUUR var fick Phille till slut en fisk! Efter lite snack med honom i himmelen...

Phille sa nämligen till slut att" jamen snälla Santos kan du inte se till att jag får EN fisk iallafall..!!!"

Jajamen, den funkade, för inom en kvart fick han ääääntligen EN fisk, och antalet fiskade timmar denna veckan vill jag inte ens nämna...

T.o.m  husse tyckte det var liiite läääskigt och skumt att han fick napp så snabbt efter detta....Tilläggas ska väl att ingen i familjen är troende ... Trots att vi inte är religiösa så känns det som du var med  där och spökade gamle vän!!!RIP Santos ...

 

Summa summarium, har vi haft en soft, mysig vecka, med mycket umgänge tillsammans!

Matte hade ju packat husbilen full med en MASSA olika fina kläder!!! Behöver jag säga att hon INTE använde ett enda plagg??? Hade hon tänkt dansa med björnarna eller vargarna liksom???

Hahaha, näää hon kunde lugnt gå till den schyssta duschen och duscha HELT ensam ( jämför mot typ Böda!!!!!!) och sen återigen lugnt sjunka ner i ett par sköööna mysbralllor!

DET ÄR SEMESTER DET!!!

 

Nedan kan ni kika på lite bilder...Klicka på bilden så blir den större!