Tyson

19759827-QCnRK

Fullständigt namn: Djungelkattens Tieridged Tabasco

Född: 2015-09-19

Uppfödare: Ann-Marie Hilding, Djungelkattens kennel

Föräldrar:
SE UCH Hayawani Sekayib Furufuru
Ulon-Hills Lea The First Alfa

Syskon: Jag är född i en stor kull med 13 valpar! 4 hanar och 9 tikar.

Höjd: 71 cm

Vikt: 48 kg

Mentaltestad:
160924
Plats: Finnerödja
Domare: Håkan Sköld och Annika Olsson

Sammanfattningsvis framkom att Tyson är Öppen och tillgänglig, nyfiken, bra nerver, bra koncentration och snabba avreaktioner. Skottfast. 

BPH: Hundudden 18 maj 2018
Beskrivare: Barbro Rydén
Läs mer HÄR!

Hd: A

Ed: ua (0)

EOAD: Carrier

Meriter: Flera BIR-placeringar på inoff. i Valp och Juniorklass, CK på officiell utställning i unghundsklass och öppenklass.

Kurser vi har gått: Unghundskurs, Flera ringträningskurser, Nose Work kurs 1, 2 och 3, Dogparkour, Personspår och personsök, Nybörjarkurs i Rallylydnad, Viltspårkurser och Blodspår som berikning, en helgkurs med Henrik Nyberg.

Smeknamn: Tajs (förkortning av Tyson kan man säga!), Tittelitajs, Pip-Larsson, Dumbo, Scooby Doo, Bubba, Bubben, Pompa...

Egenskaper:
Är vid 17 månaders ålder en mycket glad och positiv kille! Svansen viftar mest hela tiden och jag har så mycket energi och livsglädje i mig så jag liksom studsar fram på promenaderna! De brukar kalla mig Scooby-Doo, då jag är ganska så klumpig emellanåt och inte alls sådär Ridgeback-graciös! ;)

Jag äääääskar pinnar och ju större desto bättre, helst typ stora som hela träd!

Jag har en riktig basröst och ett skall som får de tvåbenta att hoppa högt!

Jag är fortfarande mycket lyhörd och lydig och håller mig runt matte och husse på promenaderna.

Jag är väldans kelig och mysig och inser inte riktigt min storlek och vill gärna ligga i knät och mysa, och tar givetvis störst plats både i soffor och sängar.

Pipig kan jag vara och tycker fruktansvärt synd om mig själv emellanåt när jag tycker det händer för lite. 

Jag är den av de ridgebacks de tvåbenta har haft som har minst jakt i sig! = Skönt tycker de!

I det stora hela är jag tydligen en alldeles uuunderbar kompis!!! <3

Vid 22 månaders ålder säger matte så här om mig:

"Asså den här killen tycker man bara mer och mer om för varje dag! ❤️ Han blir bara keligare och keligare och mer lyhörd ! Han har ett hjärta av guld och vill alla de sina väl. Alltid lika glad med sin fantastiska energi! I Tysons värld finns det inte några dåliga dagar! Ja i hans värld finns det knappt dåligt väder, han är med på det mesta med en viftande svans..."

Snart 4 år gammal ( 3 år och 11 månader!!!) säger matte sä här om mig:

Om jag skröt över Tyson vid 22 månaders ålder måste jag nog skryta ännu mer över honom nu när han ska fylla 4 år!!!

Tyson är förutom att han är otroligt snygg, vacker, muskulös och elegant en mycket positiv och glad kille! Han är med på det mesta jag "utsätter" honom för och tycker det är kul med både personspår, viltspår, nosework, dog parkour, rallylydnad och utställning! 

Han är otroligt lyhörd och är klockrent den lydigaste RR vi har haft! Tyson kan i princip gå lös alltid och håller sig runt fötterna på oss hela tiden även lös. Vi brukar skoja och säga att han är så lydig att han t.o.m. bajsar när vi säger till! ( och det värsta är att det är sant, när vi säger " gå och bajsa" så gör han det!!!)

Han är den RR vi har haft som har minst jaktinstinkt i sig, jätteskönt tycker vi, och där i ligger ju också förklaringen till att han kan va lös så mycket.

Minsta jakt men mesta vakt kan man säga, där tar han uppgiften på största allvar!!!

Tyson är annars ganska rastypisk, är inte så intresserad av människor, bryr sig helt enkelt inte om dem. Det räcker med familjen och sina vänner liksom! Där skiljer sig ju Winston en del och är mycket mer social...

Tyson är och har varit en mycket bra läromästare och förebild för Winston. Vi var lite rädda att han skulle vara föööör snäll, men jädrar i min låda vad han kan ryta till när han blir trött på Winston!

Tyson är en mattegris och Winston är en hussegris. Tyson följer mig som en skugga vart jag än går. Han vill alltid vara där jag är och svar ja, jag älskar att han vill det!!!

Tyson är fortfarande som vid 22 månaders ålder en kille man bara tycker mer och mer om för varje dag. Nu ett par år senare med lite balanserad mognad kan jag bara säga att han ÄR en guldklimp!!!